KOMBINOVANI TRENINZI

Zamislite da imata mogućnost kombinovanja dva potpuno različita treninga u toku dana ili nedelje. I to dva treninga, koja se odvijaju u različitim sredinama, pod različitim opterećenjem. Zamislite kardio ili trening snage u teretani u kombinaciji sa plivanjem. Nesumljivo zvuči kao moćan metod u treningu.

Zašto plivanje?

Poznato je da je plivanje jedna od najzdravijih fizičkih aktivnosti. Mnogi stručnjaci ističu njegov pozitivan uticaj na zdravlje i fizičku formu. Specifično je to što dok plivate, vi aktivirate celokupnu muskulaturu tela, a time ravnomerno podižete tonus i jačate različite mišićne grupe.

Kako kombinovati treninge?

Plivanje kroz naše kombinovane programe možete koristiti kao vid relaksacije, oporavka i opuštanja posle napornog treninga snage ili kao dopunski trening, koji će dodatno angažovati vaše mišićne grupe i kardiorespiratorni sistem.
U zavisnosti šta vama najviše odgovora, imate nekoliko opcija za kombinovanju. Prva opcija je da odmah posle završetka treninga snage uđete u bazen. U tom slučaju vam preporučujemo vodu kao sredstvo za relaksaciju i brži oporavak kroz lagano isplivavanje. Druga opcija je da posle kardio treninga, gde su dominantno bili uključeni mišići donjih ekstremiteta, uđete u bazen i aktivno se krećete u vodi (plivate), kako biste dodatno opteretili vaš kardirespiratorni sistem i gornje ekstremitete. Treća opcija bi bila trening plivanja u danu kada niste planirali trening snage sa opterećenjem.

Koji su to benefiti po organizam primenom kombinovanih treninga?

Na prvom mestu angažujemo veći broj različitih mišićnih grupa, a time vodimo računa o pravilnom razvoju svog telu. Na drugom mestu je veća potrošnja energije, čime postižemo bržu adapataciju organizma na fizički rad, a na trećem mestu je zanimljivost treninga, jer složićete se, trening snage sa opterećenjem nije uvek interesantan, ponekad treba kombinovati druge oblike kretanja ukoliko imamo mogućnosti za to.

Podignite vaš organizam na viši nivo adaptacije i osetite brži napredak kroz kombinovanje različitih vrsta treninga u našem trening centru.